Kampen om talenterne skærper til…

Medierne skriver om vores tids knappe ressource – den menneskelige, og heraf om virksomhedernes evne til at tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Vi oplever nu et skift i rollerne, således at arbejdstageren i højere grad har taget føringen og ofte kan vælge mellem flere jobtilbud.

Mange brancher mærker allerede nu, at de har svært ved at tiltrække de ressourcer, der er behov for at indfri vækstmålene og måske endda efterspørgslen!

Konsekvensen kan være:
•tabte ordrer
•intet overskud til innovation og proaktivitet
•”rovdrift” på den nuværende arbejdsstyrke
•ringe medarbejderudvikling

Dem, der står stærkest i kampen om talenterne, er de virksomheder, som forstår at skabe og synliggøre deres eksistensberettigelse i en klar og tydelig fortælling, om medarbejderne kan relatere sig til.

Fremtidens medarbejdere vælger arbejdsplads med hjertet

I en tid, hvor arbejdstageren frit kan vælge mellem flere jobtilbud, vil de, i højere grad, vælge virksomheder med samme værdigrundlag som dem selv. Det er her, at de nære og personlige præferencer får en stor betydning, og det stiller krav til virksomhederne.

Har du og din virksomhed et klart billede af, hvad der gør jer til en attraktiv arbejdsplads? Har I en fælles og troværdig historie om hvem I er og hvor I adskiller jer fra konkurrenterne?

Til kamp til din andel af talenterne

Før du kaster dig ind i kampzonen, bør du have styr på følgende interne processer, som er en del af jeres kultur og image:
•Jeres strategiske historiefortælling, og heraf jeres eksistensberettigelse
•Jeres unikke medarbejder-DNA, og herigennem det gode match
•Karrieremuligheder for eksisterende og kommende medarbejdere, og heraf organisatorisk og individuel udvikling
•De nuværende medarbejdere som (rekrutterings-)ambassadører, og den korteste vej til nye medarbejdere

Når du har styr på de interne processer, er du klar til at kaste dig ind i kampen efter nye talenter.

Kampen om talenterne er benhård og kræver præcision

I den kamp handler det om at have valgt den rigtige ammunition og våben – udvalgt efter størrelse og hurtighed på dit bytte. Du får kun ét skud og én chance, så det handler om at bruge krudtet på det rigtige!

Happy hunting!